inte paris, inte london

Berlin och de små runda fötter vi springer runt på

Är hemkommen och relativt välbehållen efter fyra underbara dagar i Berlin. Sov drygt tio till elva timmar på hela resan plus natten innan vi åkte så det satte ju sina spår. Nu ligger det massvis med bilder på min dator och jag önskar att jag kunde lägga ut alla utan att folk skulle bli uttråkade. Men det går ju inte alltid riktigt som man önskar. Därför ska jag lägga ut finefina bilder när jag omsorgsfullt valt ut alla.

Berlin awaits

såhär glad och liten var jag sist jag besökte Berlin. det kommer bli ett kärt återseende.

breakfast

Detta ska jag, i olika varianter men samma modell börja äta till frukost. Det blev ikväll också kvällsmat eftersom jag kom hem så sent efter träningen och sömn föreläsningen, vilken var otroligt bra! Den öppnade mina stängda ögon.

my boy builds coffins

Bob Dylan i högtalarna. Family Guy på teven. Gitarren i famnen. Stämbanden i vibration. Jag tycker om det och tänker sträva efter fler ljud som kan låta samtidigt. mohahahaha. I am invincible. För livet är bra. För jag har nästan gjort all läxa. För jag ska träna. För jag åker till Berlin på onsdag med underbart folk! För det är bra nu.

Adieu und so weiter och visst hade det inte varit fel att ha en pojke som byggde kistor

he makes them all day

bloody sunday once again

Jaaaaa, det är en sådan söndag igen. Jag sitter med en läxhög och ett faktiskt för stökigt rum. Det har städats lite och läxhögen har minskat lite grann. Dock känns det fel att sitta inne hela dagen så en liten sväng till Robert's med Emmsesööt blir det om cirkus en timme.
Ha det sådär mysfint, titta inte på för läskiga filmer och ät inte Sourcream and onion-chips innan du dricker kaffe.

Adieu!

taxen myser mjukt bland alla garnnystan

i do not know where i have been

naturvetenskaps elever på hal is och ett riktigt blått knä

Jo, jag druttade såklart på ändan, eller inte riktigt ändan. Gjorde en omedveten riktigt ograciös säl-landning. Väntar nu lite märken på båda höft benen och knät har redan fått sig en fin blå färg!

träna träna träna

Det är så skönt att ha kommit igång med träningen. När jag inte tränar känner jag mig inte riktigt hel. Underbart. Idag blev det box och hejjaluu vad kul det var. Imorgon väntar bodycombat och sedan får fredag bli en vilodag. Har fortfarande värk i mina muskler sen bodypumpen i måndes men skönt är det. I Berlin får jag se till att göra fys varje kväll så jag inte hamnar efter. Imorgon ska vi även åka skridsko på idrotten. Bambi på hal is multiplicerat med tio.
Jag älskar när endorfinerna kickar in. Ska bli kul att se hur mycket träningsvärk jag har imorgon. hehhe.

badonkadonk and byebye!

The second week

Måndag, igen. Andra veckan är påbörjad och hittils tror jag det känns som det ska. Delvis panikartat, delvis okejartat. 

Ikväll ska jag vara uppe länge, riktigt länge. Inte för att jag la mig speciellt tidigt igårkväll utan för att jag verkligen kan. Det är studiedag imorgon och det är precis vad jag ska tillbringa dagen åt. Studier. Fysik, retorik, tyska , you name it. Jag ska även till tandläkaren åtta och tjugo. Ska bli intressant. Men det ska jag inte tänka på ikväll! 

badonkadonk

london, my town

but the tears on her cheek are from laughter

jag lever idag en lördag i morgonrock, nyinköpt liten secondhand byrå, nyinköpt secondhand hylla samt Bob Dylan med lite kaffe på.

Har svårt att tro att det blir bättre. Huset är endast mitt och hundens. Pannkakor finns i kylen. Kaffekokaren is all miiiine och jag slipper gå utanför dörren för att plumsa runt i snön allt för mycket. Endast en mysfin promenad med hunden väntar i eftermiddag. Idag är dagen jag ska hinna med mycket. Det är vad jag har beslutat. Alldeles själv.

de två platta fötter man har förvandlas till klot som vägrar att hålla en upprätt

Min penna ligger framför mig lite sådär halvt livlös. Den ser så grå ut. Jag skulle våga påstå att färgen den bär faktiskt är grå. men ändå. Hela atmosfären känns grå.

Det är fredag idag och jag ska vara här i två timmar till. I skolan. Lovely. Det känns verkligen inte som fredag. Flera gånger har jag tänkt på att jag ska plugga fysik och matte ikväll.. men det ska jag ju inte. Det är det som är saken. Jag måste börja tänka svävande tankar. Inte plattliggande, maskliknande tankar. Det är inte fint och verkligen inte svävande.

Att en vardag kan bli så upp och nervänd kommer jag aldrig förstå mig på. Å andra sidan kommer jag inte förstå mig på något alls i denna världen.

vackert och helt underbart

two days and i am still alive

Två dagar har gått av vårterminen och det känns helt okej! Jag har ännu inte lyckats bli toktrött på skolan och det är fortfarande lite spännande att vara tillbaka. Det enda som är lite småklurigt är att denna dagen har kännts som två dagar. Slutade i och för sig halv 5 och tränade direkt efter men ändå. Det känns som att vi varit en evighet på skolan, fast det har bara gått två dagar. Ändå känner jag mig inte riktigt hemma i miljön. Allt känns på något sätt helt nytt, inte minst annorlunda fast ändå detsamma. Det är tiden som får sätta sina spår helt enkelt. 

Badonkadonk

den där fantastiska världen då allt är bättre än underbart

Idag hade mamma tjejkväll.. eller det är vad jag skulle kalla det i alla fall. Vindrickande, kex+ostätande blandat med skratt och prat. Det är ju precis så en tjejkväll ska vara. Resten av familjen flydde då till farmor där god mat serverades och en och annan pusselbit lades på sin möjligtvis tänkbara plats. Det är nämligen så att farmor fick ett tusenbitars pussel i julklapp av kusinerna mina. 

Mina ben for sedan iväg mot Bergman's. Bokstavligen. Jag druttade på ändan för andra gången denna kväll och det var inte speciellt mjukt. Det kunde lika gärna varit tjugo. Kommer nog ha ett stort blått märke på min högra rumphalva imorgonbitti. Finns ju i och för sig en viss charm med det också. Det blev mysigt filmtittande med fina människor. Mary and Max. Otroligt bra, fantastisk film om galna fasoner, om vardagens oresonliga tillvaro, om det vi alla är, rädda för den verklighet vi tycks och tros leva i. 

så vackert mina nyblivna (för en dag sedan ett par vanliga halkriskfyllda skor) steppskor, fortfarande fyllda med halkrisk klapprar mot isen. mindre vackert blir det när min kropp blir en ännu större steppsko och klapprar lite mindre vackert mot isens hårda yta. Blåmärken är fint. Blå är ju ändå min favoritfärg.

badonkadonk

life is goood

Åkte med ena bror min till ICA Maxi och köpte gottegott. Till mig, clementiner såklart och till honom godis från godisprinsen. Det blir filmkväll och ytterligare några försök att förklara humbolt bläckfiskens tillvaro för min kära far och bror, som såklart retar mig och får sig några glada skratt. Om de blir anfallna av en humbolt bläckfisk sådär spontant kan de i alla fall inte skylla på mig, hehe!

good way of life

Sätter på hög musik i högtalarna och dansar med träningsvärk iklädd mina fina pyjamasbyxor med skidåkande pingviner på. Livet är då bra konstigt.

cut cut cut

nyklippt och så, inget vidare annorlunda från det jag hade innan, bara lite kortare och på den här bilden lite mindre ruffsigt.. men det kommer tillbaks ikväll YE!

sweeet

Tränat har jag fått gjort idag. Det är det enda vettiga. Efter duschen ruffsade jag till håret som jag brukar och det blev för första gången i Sverige helt okej. Sen kom jag på att jag ska klippa mig imorgon... bara att borsta ut igen. Yet again, sadface.

It's the search for the time before it leaves without you

Börjar drömma tillbaka till vackra London. Är det detta de varnade för? Är det nu det blir som konstigast, kluddigast och jobbigast? frååååågeteckeeeeen och lite sadface.

Saknat. Spontant. Vackert. Underbart.

Min bästis är här. Hihi.

NYÅR

Mycket fin kväll, mycket god mat, mycket fint folk.
Mariaa.