torsdagen innan fredagen efter den torsdagen

det är snart freedag wohoooooooohiohohooo!

16:06

det känns ju väldigt bra att fysikprovet är i övermorgon och jag inte fattar hälften åååh jag vill bara att allt ska vara över vill bara kunna vila och inte få dåligt samvete av att leva som jag vill jag vill ju leva som jag vill jag vill inte må dåligt av att leva som jag vill I längden kommer ju inte allt detta funka Jag kommer inte orka 

det känns som en ändlös tunnel som svänger lite då och då och jag förstår inte riktigt varför jag ska längta efter att den ska vara slut eller varför jag inte ska det jag vet inte riktigt varför jag borde fortsätta söka efter öppningen eller bara stanna mitt i och vara där i all evighet 

inte bli äldre itne bli yngre inte bli visare inte bli dummare inte bli svagare inte bli starkare bara sitta där i en mörk tunnel utan ett slut för det är ju lite så livet är en lång mörk tunnel utan en värdig poäng

jag vill bara försvinna i min förkylning och försvinna i något som inte är något det hade varit så mycket vackrare

söndag

ska koka lite thé (mjölken är slut och jag är inte sugen på svart kaffe) och försöka förstå mig på fysiken som jag egentligen inte vill förstå mig på

euphoria

är tillbaks i halmstad. älskar vårvädret! men det var lite varmare i lund. ska hälla i mig massa apelsiner och varm choklad. usch vad jag hatar att vara sjuk. fast.. det är rätt mysigt ändå speciellt om man har chopin på i bakgrunden. men den jobbiga tryckballongen runt mitt huvud är inte så mysig och allt fysikplugg jag har att göra passar ju heller inte in på den kategorin. chopin, apelsiner och varm choklad är mycket finare.

ett tåg på villovägar

jag befinner mig i vackra och saknade lund. känns bra. ska fika med en fin vän. ska äta god mat. ska infinna mig en sovplats på en vacker soffa i min brors fina lägenhet. ska sedan sorgset åka tåg tillbaks till halmstad. men det känns ändå rättså fint. för jag får träffa bästis och bror. för jag får försvinna för en dag.

kvällen slutar tillsammans med elefanten ted och en thé-kopp


mycket bra

har köpt vinglas, franska sådana och en byrå för ynka 100 kronor alltihop tillsammans. hihihihih!

14:25

min ipod är fortfarande medvetslös.. har haft lite lagom panik och bitit upp alla mina naglar hela dagen. vill slänga mig på golvet och gråta sådär hejdlöst så folk tycker man är patetisk och måste hålla sig för skratt. men vad ska jag göra? min andra halva ligger med slangar till kroppen och jag vet inte om överlevnaden är säker.
wääääääääähähähähhää får försöka ta ut paniken på plugget och lite träning.. fast utan min ipod kommer jag nog bli fruktansvärt galen. vilket jag i och för sig redan är.. men ännu mer galen. om det går.

07:44

försöker väcka liv i min ipod. det är sorgligt.

ett stycke lördag

finlördag

Igår blev det Emmaboda-kalas hos Erika. Mycket mysigt och trevligt. Blev inte så mycket sömn men med lite oboy och kaffe löser det sig rätt kvickt. 

De sista dammråttorna (hoppas jag) har gått och lagt sig fint i dammsugarpåsen. Maten står på spisen och fin musik kommer ur högtalarna. Det vankas födelsedagsmiddag för ena bror min. Mysigt.

mmmmvdnjdgmmamaaaoooo

med the who på högsta volym och lite kaffe kanske jag blir lite pepp

skidåkande pingviner + rufus wainwright + the who = fin torsdag

Jag har inte pluggat idag. Bara tränat och varit i skolan. Jag borde plugga. Jag borde städa. Jag borde leva. Men ack.
Det är fredag imorgon och jag tänker trä på mig mina skidåkande pingviner och försöka göra min vardag lite finare än vad den brukar vara. Bara för att det är fredag. Bara för att ännu en vecka är påväg mot sitt slut och mot den nästes början.

[  kaffe på det och något att ha i örat istället för socker ]

en medvetet utsträckt natt att vänta och önska

just nu har jag ett flertal säkerhetsnålar i mitt bestyr. det är rätt spännande att nåla och fixa när klockan är tjugo i två på natten. jag tänker, att det kommer bli hur skönt som helst att sova när jag väl ska sova, för då kommer jag vara jättetrött. jag känner redan hur gruset rör sig i ögonen på mig. det är rätt mysigt.
min tröja är i alla fall uppnålad. en otroligt stor t-shirt är det som faller i mitt bestyrs öde men den va lite för lång.. så tänkte nålar får duga tills den är uppsydd. det ser ju faktiskt inte helt katastrofalt ut i mina ögon. då jag vill peka ut mina ögon, då katastrofalt i andras ögon kan vara vackert i mina. fast.. även mitt katastrofala kan nog vara vackert för mig. Sålänge man ser att det är en urtvättad gammal t-shirt med säkerhetsnålar i så är jag rätt nöjd. 

16 MARS

Jag kände mig så vuxen när jag stod i kön till kassan på Halmias med min fina lampa i handen. Gammal för någon, ny för mig. Det var en sån mysig känsla. 

Det blev även en liten visit på espresso house med fina vänner. Att sitta ute i vårsolen med bryggkaffe kändes som att vara den utvalda duvan som ska flyga över land och rike med det topphemliga brevet. Vilken vacker dag. Tycker det är så synd att solen va tvungen att gå ner. Hade velat njuta av den lite till.

alla har väl sina favoritstrumpor

when the first cup of coffee tastes like washing up, she knows she's losing it

det kanske är faktumet att morgondagen är en studiedag som jag ännu inte känner den stresskänslan som alltid uppkommer två dagar innan prov. det kommer nog snart, ikväll kanske. När jag minst anar det. Som ett lurande, lurvigt, attackerande litet majskorn. Kanske är det den vackra musiken som lugnar mig. Kanske är det det goda kaffet som vaggar mina nerver. Kanske är det för att jag är relativt säker på vad jag bör plugga på. Eller så är jag bara vilsen och felkommen i en värld som inte är min.

Jag kom på mig själv innan då jag elegant hade brett ut mig över sängen som en utmattad isbjörn med kraftiga snarkningar. Jag vet inte om jag snarkade, men det hade verkligen inte förvånat mig. När jag långsamt tvingade mig bort från den vackra mjuka sängen, kände jag ett visst behag hur vackert det hade varit. Jag hade somnat så klantigt. Det var skönt.
åter till trigonometriska ekvationer!

lördagsnatt och snart är det söndagsallvar

en fin kväll på nolltrefem med musikdirekt och sedan roberts har spenderats med fint folk, bland andra den fina prinsessan som precis fyllt arton! grattis på dig min underbara vän!
nu fortsätter kvällen med ett glas rött och lördagsmusiklistan. jag kan ju erkänna att jag också skulle vilja vara arton. men min pappas kommentar om att han redan tänker sig att jag är arton räddade alltet lite. och mina vänners fina leenden såklart och! ett fint samtal från bästa vännen min. det var fint.

13:59

Jag vill så gärna ha sol just nu och sitta på terassen
med en stor kopp kaffe och njuta av de värmande strålarna.
Istället sitter jag nerbäddad i min säng med min kaffekopp och
kommer på nya ursäkter att inte sätta igång med matten.
Planerar att ta en till kopp sen och ladda ner någon fin film.
Allt för att inte plugga. Så småning om måste jag ju sätta mig
ner med den. Men jag känner för att ha lite ledighet. Bara för
att jag inte haft det på så länge. Jag vill sitta och skriva, läsa
vackra rader. Jag vill sitta och känna våren krypa närmare.
Men just nu känner jag ingenting av det. Jag vill slippa allt
som förstör min fantasi.

I'll get ready for the spring

Nu är även en engelskaredovisning, ett idrottsprov och en torsdag över. Ikväll ska jag inte plugga mycket. Slänga ihop något på svenskan, kolla över kemin och kanske träna. Mumsigt! 

Tjaråååå

tisdagtisdagtisdag

Fysikprovet är över, tack och lov!
Dags att plugga till nästa prov. Underbart.
Lite thé och body balance bakom en så ska det nog gå.
PööoosssSSs

i will be your butterfly

tyckte det var så fint imorse att jag va tvungen att slänga in två bilder. dagen har börjat bra, nu väntas en lång skoldag och prov. men det känns okej!
pössSSssSS

not so much of a good day

fysik prov imorgon.. ska jag vara ärlig så har jag inte mycket ork kvar att oroa mig. har inte ens börjat plugga för dagen. jag vill inte bli mer förvirrad. ska ta mig en springtur på gymmet och se om allt släpper lite. får se till att hälla i mig massa vatten med tanke på allt kaffe jag druckit. ack.

21:45

jag tänker flytta långt härifrån
jag tänker aldrig titta tillbaka,
inte lämna några kontaktuppgifter
och låta folk glömma mig
jag tänker inte lära känna någon ny
och inte knyta några band
sedan vänta tills jag är helt glömd
sedan tänker jag långsamt försvinna och tyna bort

fysik och dylikt

Dagens att göra:
 • Plugga inför fysikprovet, big time
 • Göra klart inlämningsuppgifter i Sv B och C
 • Städa heeeeela huset
 • Inte hinna njuta av det vackra vädret

nervösa fjärilar som väntar på ditt "kom in"

klockan är allt för mycket och min mage kurrar lite smått
jag lyssnar på vackra bright eyes och drömmer om emmaboda
jag drömmer om sommar och provar sommarkläder, jag drömmer om en verklighet som antagligen inte finns, jag drömmer om hus utan dörrar placerade på moln.
jag drömmer

kaffesugen och nedstämd

Jag klippte av mitt hår, med en vit kökssax.

00.27

klockan är mycket
jag borde sova
jag borde ha tagit min joggingrunda innan idag
jag borde pluggat mer
men jag orkar inte
jag är för trött för allt
jag sänker mitt allvar och inser strax efter hur dum jag är
men jag gillar det
bevis får ni imorgon fina läsare

hejhejhej det är så fint med påtår!

min blommiga kompis följde med mig till favoritcafét efter skolan.
vi delade en brownie.
vi drack kaffe.
vi pratade också.
massvis med kramar till henne!

du får det att låta så mycket och så meningslöst

detta borde jag göra just nu:
 • plugga fysik (dummehuvvesaksomjaginteorkar)
 • skriva platsansökan (CV+personligt brev)
 • skriva fyra konstiga Svenska C uppgifter som visade sig vara en aning krångliga, damn you ditt luriga öga
 • plugga på en hel dröse tyskaglosor
 • inte ta den kopp kaffe jag kommer hälla upp om tre minuter
 • städa mitt rum BIG TIME
 • sluta köpa koppar tills jag fått den lägenhet jag förhoppningsvis lyckas hitta
 • sluta fundera på saker jag borde göra
 • göra det jag borde göra
istället myser jag med mina favorit bob:ar, dylan och hund!
Mariaa.