Djungelvrål

En god vän kom med djungelvrål häromdagen, tack underbara Nea!
Jag frågade min värdpappa om han ville smaka svenskt godis, och svaret jag fick var "is that salt-liqourice?! Haha, NO, but thank you!"


Min slutsats om engelsmän efter en månad i detta fina land är att de är inga duktiga kaffedrickare och de gillar inte saltlakrits.

Klart slut.

Elephant Gun

det är det som är det

Ikväll vankas musikalen Grease på Piccadilly Theatre.
Jag lägger förkylningen i skåpet och tar med mig mina goda vänner, huvudvärkstabletten och nässprayet.

jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag

du drömmer om något fint
jag ser du småler

Secret little sweetheart

you're not lovesick

Dagen började solig, slutade lite mindre solig.

Ice cream and movie night.

Promenera med Becca till affären
Köpa glass
Kolla snyftfilm
Sova

tjugoandra september

Några stenbumlingar och en vacker stad fylld med musik och historia


1: Pulteney Bridge i Bath. 2: Stonehenge. 3 och 5: Bath Abbey 4: Fin trädgård. 6: The Royal Crescent i Bath.
7: Gatumusikanter 8. The Roman Baths

Tuesday

Vädret är underbart och jag har köpt strumpor med halkskydd så jag inte ska trilla i trappan. Inte för att jag gjort det.. ännu.

Ikväll ska jag bara dricka te, plugga matte och ladda inför tidig uppstigning imorgon. 
Vi ska till Bath och Stonehenge med IPA (international perspectives). Kommer bli riktigt kul och vi ska tydligen få mycket fint väder, me like!
Igår upptäckte vi en mycket fin liten kiosk i Barnes som hade svenska gottigheter. Antagligen för att svenska skolan ligger där, men ändå.
Gifflar (LOVE) och ballerina inhandlades. En överglad Maria åt sedan upp allt väldigt snabbt, hehe.

Tre veckor har nu gått i denna vackra fortfarande enastående stad. Tiden går oerhört snabbt, uuuuuui. Rätt vad det e så är vi hemma i vardagen igen. Det gäller att utnyttja tiden man har helt enkelt.

Bjuder på en bild med gottigheter på en gata och säger godnatt i förväg.
Kramsi!

Natural History Museum

I söndags begav sig, becca, nea och jag till naturhistoriska museet i South Kensington.
I mitt tidigare besök i London tillbringade jag många timmar, under flera olika tillfällen på det museet. Med andra ord, jag älskade det då, jag älskar det nu!














Underbart!

Väska från 1930

Detta blev mitt enda inköp, tillsammans med vindrovor och crepés när vi var i Notting Hill.
Även om jag hade velat bränna mina pengar på massa fler saker, hehe. 

En kartväska från 1930-talet, användes av de franska piloterna under andra världskriget.
Awesome!

Portobello road














Love it

The sun is shining

Vädret är underbart och ändå fryser jag om mina fossingar. Fast det gör jag i och för sig nästan konstant.
Jag har kokat en kopp te för att komma igång med pluggandet så kvällen kan bli fri, men det går inte så bra.
Hellre vill jag sitta och tänka på alla fina gratulationer och att jag faktiskt fyllt 17 även om det inte känns så någonstans.
Första födelsedagen utan Sverige, första födelsedagen utan familjen. Lite annorlunda och det känns inte riktigt som en födelsedag även om det är det.
Det betyder inte att det inte kan komma att kännas som en födelsedag senare. Ikväll blir det nämligen lite shopping och sen att äta italienskt (som mina vänner underbart nog visste om att jag älskar) Love it och dem!

Just nu stampar jag takten i golvet till det här och försöker plugga med min Tigerkopp.
Även fast läxorna lagt sig i höögar känner jag inte så mycket oro just nu. Det får helt enkelt lösa sig!

Puss!

Dear Mr. Supercomputer

Idag har jag sovmorgon till halv två för att endast ha matte. Det tycker jag om! Här är klockan tio i elva, vaknade för en timme sedan för att försöka få någonting av svenskan gjord men det står fortfarande lite stilla. Lite ord tillkommer till min text men inget i den håller ihop. Det är bara en massa tankar som flyger runt på en vit sida, kanske det som är tanken.
Ska försöka skriva lite till sen läsa litegranna med min kopp kaffe.

Pusskram underbar <-- lyssnis

Two weeks

Två veckor har gått i fina London.

Te konsumtionen blir bara större och större och det fina vädret börjar dra sig tillbaka, men surar över det gör jag inte. Istället lyssnar jag på fin musik, dricker ännu mer te och njuter av den engelska tvn och radion.

Nu sitter jag, inte på mitt blommiga täcke utan i en soffa som jag fått på mitt rum med ett litet bord (istället för Beccas säng). Försöker komma igång med pluggandet men det går inget vidare, typiskt när jag har så mycket läxa. Jag har dock väldigt mycket tid på mig, börjar nämligen halv två imorgon och har bara en lektion. Så borde hinna göra massor av läxor.

Nu tänker jag, tillsammans med en kopp te, lyssna på det här, minnas sorgliga och glada tider som just den här låten får mig att göra.

Ha det fint people!

Inception

Efter en mysig dag hemma med sovmorgon, te, kaffe och toast beslöt Becca, nea och jag oss för att dra till ODEON för att se Inception. Otroligt bra film!!
Sedan blev det en mysig promenad hem med fina vänner och nu ligger jag här på mitt blommiga täcke fylld med tankar.
Imorgon blir det antagligen plugg och en runda på stan, förhoppningsvis secondhand runda och en kaffe på ett mysigt litet café. 
Becca flyttar även imorgon.. känns lite konstigt eftersom vi nu bott tillsammans i två veckor, men det kommer bli bra och vi kommer inte bo långt ifrån varandra. 


Nu ska jag nog snart sova, upp relativt tidigt imorgon.
Pusskram
m

Chicken Tandoori

Gårkvällen bjöd på Indisk restaurang och trevligt sällskap.


en liten stjärna..

.. är precis vad jag vill vara just nu. Skapas och sedan försvinna, slockna långsamt och stilla bli ett svart hål utan att någon märker. 
Sedan hade det varit över, allt.

Nej jag har inte haft en bra dag, tvärtemot. Har haft en hemsk dag.
Allt har gått snett som om en skata inte hade haft vingar. Jag vill bara gräva ner mig, djupt och bara ha mina tankar som sällskap.
Det är inte hemlängtan. Det är inte problem med London. Allt är bara fel idag. Det är bara fel.

Nu sitter jag i mitt lilla rum, har ätit otroligt god mat och tänker sluta tänka för ett tag. För det enda som dyker upp i tankarna är ju allt det där jobbiga. Jag ska försöka slappna av och bara tänka på att imorgon blir säkert en mycket bättre dag. 

Idag blev det shopping i Kingston för min, Beccas och Neas del. Hittade massor, men såklart hade inte pengar från London kontot förts över så måste tillbaks imorgon. Jag är i alla fall glad att jag hittade något jag ville köpa.
Vid sextiden åkte Nea tillbaks till sitt medans jag och becca fortsatte utforska stan som fortfarande står outforskad till stor del. Vi hittade ett femvåningars shoppingcenter, det var inte så fel! Är väldigt glad att det är just Kingston jag bor i, underbar shopping.

Köpcentret i Kingston

Nu stänger jag av min hjärna.

kram
m


after hours

Idag hade vi bara IELTS och team building på schemat. Team buildingen gick finfint och det blev flera skratt. IELTS går ju bara att älska också.. eller nej.. tror jag klarar mig utan!

Nu ligger jag på mitt blommiga täcke igen och funderar på allt mellan himmel och jord.
Klockan är kvart över åtta här i London och dagen har flugit förbi som ett skott.
Jag undrar om alla dagar kommer vara såhär, gå såhär fort.. Känns konstigt. Allt går mycket snabbare här på något mystiskt sätt.
Imorgon vankas det nog shopping, om nu min plånbok är på bantningshumör.
I öronen hör jag det här och snart det här. Flera pussar och glassar på det!




Här har vi söta Roxy, hunden i huset som slickar HELA tiden, typ.



Mitt rum.. väldigt litet men mysigt.
Sängen under kommer försvinna när becca flyttat. Det kommer då bli ett bord och stol(ar).
Skulle egentligen haft systerns rum som jag sagt tidigare. Det är väldigt mycket större men jag klagar inte på det jag har. Det är fint och har sin egna känsla på något mysigt vis.
Mörkret har fallit ute och tankarna svämmar över i mitt huvud. Vet inte ens vad jag tänker men jag vet att jag tänker.
Nu ska jag i alla fall ta en dusch och sedan läsa lite. 

Ha det fint people.
M




Regndroppar och solsken

Nu sitter jag här igen, på samma blommiga täcke, med samma antal kuddar, närmare bestämt fyra stycken. Både vatten och solstrålar har öppnat himlen idag. Vilket jag skulle vilja kalla rätt mysigt. Speciellt på morgonkvisten men nu är det ju kväll och som så många andra kvällar tänker jag samma sak, jisses vad snabbt dagen har passerat.
Jag har fått Oyster card blanketten inlämnad, pluggat massor, haft 2 timmar och 35 minuters håla, grattat en god vän och ändå är det tid kvar av kvällen, men en trött Maria gillar faktiskt att lägga huvudet tidigt på sin kalla kudde en sådan här kväll.
Så det är precis vad jag tänker göra nu, snart. När jag och Becca har tittat lite på How I Met Your Mother.

Puss, kram och godnatt när tillfället infaller och än en gång, grattis på födelsedagen knasiga Emma!!
m

Prickiga kalasbyxor och randiga, mammastickade strumpor

Har aldrig riktigt tänkt på att nämna det men mitt långa men mycket betydelsefulla bloggnamn kommer från den här låten.

Skönhet.

Paraply sökes, gärna med prickar på

Det första regnet har fallit och vinden börjar ta i men jag hoppas fortfarande på att solen knackar på några gånger till. Det ser så mysigt ut när barnen åker sparkcykel på gatan utanför och skrattar i solen. 
Det får en att tänka på när man själv var så liten. Då hade man ingen som helst aning att man skulle bo i ett litet hus på Latchmere Lane hela höstterminen. Ett litet rum med våningssäng och knappt någon golv yta, men av någon anledning har jag börjat knyta band till det rummet. Det är mysigt, kallt och engelskt. 
Egentligen skulle jag haft ett mycket större rum, dotterns rum, men hon fick flytta hem igen från sin lägenhet eftersom hon gjorde slut med sin pojkvän.
Tänk så enkelt det hade varit om man bara hade varit hemma nu, sitta i soffan med familjen och en kopp te. Det hade verkligen varit så enkelt och underbart, men nu är jag ju faktiskt i London. I fantastiska London.
Under denna vecka har många vanor ändrats. Jag småäter inte längre, dricker inte lika mycket kaffe, äter nyttigare, går och lägger mig tidigare och kommer upp lättare på morgnarna. Det känns bra!
Mycket tummlar runt i huvet på mig just nu, men jag andas (tack kära nässpray) och kan tänka relativt klart.

Tummen upp för mysregn.

Pusskram
m

Med vinden i håret mitt i centrala London

Just precis detta var jag och Becca med om igår.
Vi steg upp med marginal för att åka till BBQn i Barnes med värdfamiljer, elever och lärare. Efter det skulle vi magiskt komma på vad lördagens bravader skulle bli. Vi funderade starkt på en shoppingtur i Kingston men det visade sig att mina värdföräldrar skulle till London city och vi bestämde oss för att hänga med. Vi åkte inte vilken bil som helst heller, det blev en cabbe och en personlig rundtur inne i London city. Stora Benjamin fick återses, Hyde Park kördes igenom och massa fina vyer gav dem sällskap.
Vi hade det jättekul och fick även besöka Abercombie & Fitch. Den enda som finns i Europa tydligen, tyvärr har jag aldrig hört om den men Concha, min värdmamma berättade glatt att det var en stor affär, med minst två våningar. Där skulle vara mörkt och dansande personal. Alla som jobbade där va tvungna att se väldigt bra ut.
Tyvärr va det kanske i det dyraste laget och för höga hyllor för mina korta ben men absolut värt att se! 
Efter detta visade Tony, min värdpappa oss runt i London centrum och vi var så nöjda så.

Idag åkte jag, Becca och Linnea till Camden Town för lite marknadskänsla. Det var tyvärr inte alls som jag trott att det skulle vara men det måste ju upplevas för att man ska få veta hur det ligger till. Vi köpte varsin halsbandsklocka som vi sedan glatt klickade upp hela vägen hem. Vi åt väldigt god pizza, skrattade på tuben hem och levde London.

När vi ankommit till fina Richmond köpte vi kaffe på starbucks och satte oss i en grön park fylld med kärlek och vänskap. 

Jag och Becca kom hem till Latchmere Lane runt sex, halv sju tiden. Då tog vi det lugnt ett tag sen gick vi ner för att äta, fick träffa några av Conchas och Tonys goda vänner. Vi spelade gitarr och umgicks ett tag. Mycket trevligt!
Nu sitter vi här med varsin kopp te och jag har min bok "The picture of Dorian Gray" på min högra sida. Om en liten stund ska jag stänga av datorn, varva ner och bara njuta av boken, téet och How I met your Mother. 

Fina Becca på cabtur i London

London centrum

Trafalgar Square

Store Benjamin


Promenad i Richmond Park med Becca.

Bilderna gick tyvärr inte att ladda in på bloggen redigerade så fick bli oredigerade.

pusskram

m



på ett ungefär

Allt går att ta sig igenom, det tänker jag just nu. 

London är varmt och soligt, inte direkt vädret jag väntade mig när vi åkte hit men jag älskar det!
Det är fredag och första helgen som Londonbo ska påbörjas. Imorgon blir det grillning i barnes med alla värdfamiljer och elever. På söndag åker minst jag, becca och linnea till Camden för att gå på marknad.

Ikväll blir det en lugn kväll med massa vänner i Richmond. Känns bra som en första helgs planering.
Pusskram!

....

Allt är upp och ner och omständigheterna åt motsatt håll än vad de va för ett år sen..

hur ska det här gå.

man behöver kramar lite då och då

Idag har jag, vaknat för tidigt, orienterat mig runt i London city, åkt båt längs Themsen till Greenwich, som förövrigt va otroligt sött och fint! , ätit panini på ett underbart litet ställe på en mycket smal gata, lyckats ta mig hem i rusningstid från Oxford street. Jag har mer eller mindre börjat greppa taget om hur det ska gå till.

Att gå längs de där små gatorna va inte så fel, Greenwich va mycket finare än jag trott! När man åkte med båten längs Themsen såg det inte vidare lockande ut från sidorna, men på ett ställe, som jag måste missat med blicken, där va det otroligt fint. Det va Greenwich. Där åt vi lunch och tog det lugnt, kollade i små affärer och drömde oss bort. Sedan bar det av mot Oxford street för lite shopping. Blev ett par svarta byxor som jag behövt lääänge. Vid sextiden bestämde vi oss för att ta oss hem.. det var lättare sagt än gjort med tanke på att man knappt kunde ta sig fram på gatorna så mycket folk det var, men vi lyckades till slut. 

Det blev en lång dag och nu ligger jag här i min förvånansvärt sköna säng och snart blir det nog faktiskt läggdags!

Pusskram och ja.. det vanliga

Greenwich

Greenwich

Tower bridge


Mariaa.