i feel like dancing

but then again.. no.
Nyår.. jaa! typ. Jag ser i alla fall fram emot middag med fina vänner, fest med fina vänner, skratt med fina vänner. Ska bli hur mysigt som helst! Dans blir det nog inte mycket av.. är inte mycket för att dansa, sitter helst i en soffa och snackar på om saker som inte existerar. Det är DANS.
Idag gick jag upp tidigt som myrsloken. Mötte Josie ungefär kvart över tio och vi tog en runda runt i centrum som avslutades med en fika. Fick med mig en stooor mysig klänning hem. Brrgrr.
Nu ska jag packa det sista innan bilen brummar mot underbara Lund. 

ADIEU

shout

Effektiv dag. Det kan ingen säga emot. Jo kanske Becca, för hon har fått mycket mer gjort än vad jag har fått men ändå.. stolt är jag. Jag har städat och rensat så det har yrt saker överallt som jag inte visste jag hade. Stack sedan, efter att ett par grillmackor hade trillat ner i magen och tränade i lite mer än en timme. Awesome. Tog en sväng om Robert's och träffade fina vänner över kaffe och flera skratt blev utdelade och den enda vardags-kvälls aktivitet som verkar vara det enda man kan göra i en stad så liten som denna va helt underbar. Sa adieu till mer än hälften av sällskapet då stället stängde och efter ett impulsbeslut hamnade jag i Beccas kök med mackor, ännu mer kaffe, skratt och härligheter.
Nu är jag hemma och ska faktiskt spela lite The Sims 3 innan jag nannar kudden.... nörd, i know. Om WOW inte hade kostat hade jag nog spelat det.. yes, inte mindre nörd för det..
Det blir tidig uppstigning imorgon. Shoppa och span efter Brick Lane pojkar i staden med Josie the Jorge står på schemat. (Jorge eftersom det kom upp när jag skulle skriva Josie på mobilen).

Jag gillar det som är nu. 

Adieu!

en fin onsdag

Vandrade in till stan idag och fick med mig hem mycket av det nödvändiga. Fick se en skymt av min fina vän Linnea och vandrade även runt bara för att vandra runt. Tog sedan med mig mina kalla ben och vandrade hem igen. Massa underkläder, två koppar (stooora) och skrikande grön-gula-utomjordiska kalasbyxor följde med mig och höll mitt humör uppe. 

ciao!

rrrrrrrrr

to die by your side is such a heavenly way to die

vanligt är bra när det är som det ska vara

Det slutade med att jag tog en plats på Linneas golv inatt. Mysigt. Vi drack te och kollade på filmen Bilar. Min största undran var hur Bil-barnen ser ut och hur katten de kliar sig på ryggen... Något att grubbla på.
Nu ska jag städa litegrann (får se om det blir av...jag är ju faktiskt jag) sen ska jag sticka iväg och träna. Underbart är ordet!

måndag

Fick ett vykort från en fin vän idag. Det gjorde garanterat min dag, tacckk! Blev otroligt glad hihi.
Kaffet står nu på kokaren och sedan väntar lite kvällsmat innan jag drar mig mot stan för att träffa Linnea över en kaffe. Puss på det!

and I'll sink in my skin and my bones

Jag undrar om vissa dagar är till för att vara meningslösa. Sådana dagar man tänker att man borde uttnyttja till att utträtta nyttiga saker men i slutändan ligger man fortfarande i sängen och lyssnar på samma vackra musik som alltid rör en på det där perfekta aldrig fullt vanliga sättet. Det kanske är något förutbestämt, att de ska sluta som så att man sprungit runt i sovkläder hela dagen från morgon till kväll. Sådana dagar är fina. Det är nog just därför det kommer så många av just de dagarna. För att de är så fina. Då man får vara hur trött som helst, vara allmänt konstig och icke tillhörande till någonting i hela världen. Det är vackert.

jul i hemtrakterna

Jag sitter just nu på Scandic Star Hotel i fina Lund. Firat jul hos kusinerna och imorgon ska vi till mormor och fira lite till. Sedan väntar lite mysig fika med gamla vänner från hemtrakten.

Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning. Kan knappt prata, hostar och halsen gör skapligt ont. Tur då att hotellet har te så det räcker och blir över. Klockan tickar och det ser ut att bli ännu en sömnlös natt. Ack. Tur då att brorsan har med sig datorn och att teven funkar som den ska. Några dåliga rum fick vi heller inte. De är riktigt fina!

I am home

Det har varit sådant kaos de senaste dagarna. Skulle ha kommit hem i lördes, kom istället hem igår morse. Satt på heathrow hela lördagen och fick sedan återvända till min värdfamilj på kvällen för att flyget var inställt och SAS brydde sig inte om oss. Fick stanna även på söndagen och sedan på måndag morgon fick vi besked att direkt dra oss till Heathrow. Väl där fick vi stå i kö in till terminal tre, alltså utomhus (!) i en och en halv timme. Väl inne fick vi vänta i drygt 13 timmar. Kom sedan med ett väldigt försenat flyg hem och gick ur bilen hemma i halmtad halv sju på tisdags morgonen. K a o s är vad det har varit men hemma är jag. Underbart!

just kiddin'

Skojade bara.. är fast i London-land. Antagligen till måndag, senast tisdag. Känns helt fantastiskt. Nej, det är hemskt. Jag vill H E M! Det är bara att gilla läget dock. Heathrow är kaos, London är kaos, ALLT är kaos.

h e j d å

cheers london, see you later
s a d f a c e

sista dagen

Det är en kvart kvar tills jag ska ta bussen och min prioritering blev kaffekoppen. Såklart. Det är julavslutning som står på schemat och efter det Kingston och sedan packa det sista. Har inte riktigt fattat att vi ska hem IMORGON. För jag känner ingen panik. Bara lite oro. Allt kommer ju fixa sig, men detta land, ack detta land, jag vill inte lämna det.

en fin kväll med fina vänner

den näst sista riktiga dagen i L-town

Igår blev det musikal, Billy Elliot. Det va fantastiskt bra och fint! och i förrgår blev det myskväll hemma hos Jenni med fina vänner. Då årets första (för mig) lussebulle blev uppäten bakad av Jenni och Karin. Hihi. GOTT.

Idag va sista riktiga skoldagen. Hade en lektion, fick reda på del 1 av det nationella provet i matte. Blev riktigt nöjd, det lönade sig i alla fall att plugga så mycket som jag gjorde till den delen. Det återstår att se hur del 2 gick.

Nu ska jag pysa iväg till Oxford Street med min fina vän Jenni hihi.
kram och sånt

öööööö

Nationella prov i Matematik C imorgon. Det hemska är nära. Jag ska ta mig över kullen. Imorgon klockan ett är London återigen mitt. Då banne mig är jag klar med studerandet för den här terminen. Jag ska falla och sedan resa mig igen.

wollie

Fulham - Sunderland 2010-12-11

tionde december tvåtusentio

1 Melodica, Melody and Me. 2,3 Johnny Flynn med band. 4 Johnny Flynn och Laura Marling

En helt fantastiskt magisk kväll. En av de bästa! Det var så fint att knäna skakade.

i took a walk and amongst other things i thought, oh what would it be like to sit in a doorway with no shirts or shoes and just drink the hours of days
Jag har tagit det så lugnt idag. Försovit mig. Somnat på min lilla soffa. Drömt om morgondagen. Åh vilken morgondag det kommer att bli, hihi.

ten to go

Ikväll ersätts mitt kaffe av Sprite. Vet inte om det är så mycket nyttigare men förändring är det allt. Även om jag hällt i mig drygt fyra koppar kaffe idag.
Det har blivit fruktansvärt mycket matematik pluggande. Idag är första dagen jag tar lite ledigt från min egna press och stress. Imorgon blir det ännu mer matematik och så kommer det fortsätta till och med måndag kväll. Efter det fyra timmars långa provet på tisdag ska jag börja leva igen. 

... och en till sak. Nu har jag bott här i 100 dagar. Jisses. 

KRAM

helg

Här kommer lite bilder från helgen. 1 Mina värdföräldrar på en mysig restaurang i Notting Hill. 2 Jag och Rebecca på samma ställe. 3 Camden Town. 4 Två beccoor! Då den ena (till höger) va på besök i helgen. Mysigt!

tolv dagar

Idag har jag handlat prylar som gör mig glad. Idag har jag varit ensam. Idag har jag vandrat. Det har nog varit bra för mig, tror att jag behövt det. Jag börjar så smått konkret packa ihop mitt liv. Mycket ska packas. Inte det roligaste om man frågar mig. Dock märker jag hur mycket fina saker jag har köpt. Det är kul. Även om jag förlorade en av de bästa för någon dag sen. Klumpigt. Det är endast tolv dagar kvar. Det är så lite och så skönt. För nu längtar jag hem, på riktigt. Jag vill inte ha np i matte c. Jag vill inte gå i skolan. Jag vill bara hem! 
Så nu ska jag packa vidare och försöka tänka glatt.
ciao.

bloody sunday

Nu är det mindre än två veckor kvar till hemfärd. Ska bli riktigt skönt att komma hem till nyelundsvägen, baka julkakor, äta sig tjock på julmat och leva livet. Ju mer jag tänker på det, ju mer börjar jag längta. Lille taxen där hemma,  min säng, min underbara familj. Det jobbigaste nu blir att packa och klara nationella provet i matte c. Usch, usch, usch.

v a m p i r e w e e k e n d

HEJDUNDRANDE MAGISKT, vill bara tillbaka.

brick lane

glömt att tillägga. i söndes på brick lane kom en tjej fram till mig och undrade om hon fick ta foto av mig. här kommer länken där bilden kom upp: http://carronevintage.blogspot.com/2010/11/carrone-vintage-brick-lane-market.html.
Scrolla ner lite så ser ni en tjej vars tygväska fick ett eget foto den med.
Why so serious you may ask. Jag hade faktiskt ingen aning om att det va just då hon knäppte med kameran. men tycker om mina kläder!

Brick lane i mitt hjärta

04:14

Klockan är snart kvart över fyra a.m, känns mystiskt. Latchmere Lane är täckt med snö och det blir bara mer vitt. ännu mer mystiskt. Om cirkus en timme är tanken att jag och rebecca ska vandra till skolan. Genom en vit park, tidigt, tidigt på morgonen. Om man inte kan sova finns det roligare saker att hitta på. Förutom att jag inte har några ordentliga skor.. men det löser ju sig.

här ser ni en, efter två dagar, relativt återhämtad tjej redo för att ge sig ut i snövirvlet.
TJA!

Everybody in this place is dreaming, it has been that way for ever.

Min värdbror knackade för en liten stund sedan på min dörr och undrade om jag ville ha en Liverpool tröja (riktig) som han fått av sin kompis. Jo men visst sa jag då efter att ha frågat om ingen annan ville ha den. Tänka sig. Jag kommer åka ifrån London med två stycken finfina Liverpooltröjor. 

De två senaste dagarna har varit sega. Varit hemma från skolan båda två men känner att pusslandet av mitt liv börjar forma sig lite mer och mer efter varje minut. Har min familj och mina kära vänner att tacka för det.Jag har städat hela mitt rum som nu nästan ser ut som de gjorde när jag först kom hit. Fint. Imorgon ska jag återigen ägna min tid åt matematiken men en liten stadstur i Richmond ska hinnas med. Allt känns för tillfället lite ljusare. Jag vet inte om det beror på att allt verkligen är bättre eller att snön faller fint utanför fönstret. Hmm. Jag tycker i alla fall om att jag känner mig lite gladare. 

Nu ska jag kolla på en fin film och inte plugga mer denna dag! Ett beslut jag gör med lite motvilja men ska bli skönt.
Krampuss!
Mariaa.