American University

Första skoldagen är över, inga riktiga lektioner men de börjar imorgon. Har fått ett helt okej schema även om man önskar att man slutade lite tidigare. 

För att berätta om resan igår.. Jag och pappa körde från Halmstad klockan tio, åkte inom Lund och lämnade över lite grejor till min bror. Sedan körde vi vidare mot Kastrup. Där checkade vi in bagaget och fick boarding passes. Sa hejdå till pappa och gick igenom säkerhetskontrollen. Väl inne började väntan. Vi hade runt två timmar på oss innan planet skulle gå, 14.55, men det gick relativt snabbt. När vi väl va framme i London fick vi reda på att vi hade blivit bokade på ett för tidigt plan och att planet vi väntade på blev sent, så vi satt på Heathrow i ytterligare två timmar. När vi äntligen fick gå till bussarna blev såklart jag och Becca sist på listan så där satt vi i ytterligare två timmar. Totalt reste vi i 12 timmar.. Det blir man lite småtrött av och även idag tror jag det har satt sina spår.
Idag strosade vi runt på stan i Richmond för att fixa bland annat oystercard och engelskt simkort. Fick även fixat ett student id på skolan. Skolan är väldigt vacker och omgivningen lika så. 
Vi lyckades ta oss från Richmond tillbaks till Kingston och nu är vi nog båda utpumpade.. Senare blir det mat och antagligen en promenad i den mysiga stadsdelen. Har nog faktiskt mest lust att sova om jag ska vara ärlig.
Nej nu ska jag organisera lite mer och vila upp mig lite! Bilder kommer när det funkar att lägga upp.
pusskram och allt det där


I'm in London

Nu är jag nästan helt färdigupppackad. Bor i ett mysigt litet hus med en trevlig familj i Kingston. Just nu är jag dock väldigt utpumpad så det blir ett kort inlägg. Har nämligen rest i 12 timmar idag och dragit på tunga saker. Nu ska jag göra mig i ordning för natten tror jag. Kommer mer imorgon såklart.
Klockan nio imorgon bitti (lokal tid förstås) i Richmond är det som gäller.

Pusskramskummbanan.

Inte så många timmar

Då va det alltså dags, åker till London i-m-o-r-g-o-n! eller idag får jag faktiskt säga eftersom klockan  är över tolv.
Fjärilarna sprider sig makalöst i magen men det hör ju faktiskt till. Allt är nog fixat nu, stora väskan klar, handbagaget nästan klart, fattas en laptop (som jag självklart skriver på just nu) och en kudde (som jag självklart ska sova på inatt). Gitarren är iofs inte nerpackad i sitt fodral ännu.. men det finns det tid för imorgonbitti.
Nu börjar det bli dags att krypa till kojs. Sista natten i Sverige. Sista natten i min underbara säng.


Jack tycks antingen vilja hänga med till London eller att jag ska stanna i Sverige. Saknis på honom! 

Godnattkrammm!


acckkk.

Vad sorglig en tågresa kan bli endast baserad på tankar (och en massa avsked såklart).. Jag vet nu i alla fall svaret på hur jobbigt det är att säga adjö till någon man inte kommer träffa och kunna snacka ut ordentligt med på etthundratjugio dagar... Snacka om en tid för tankar och saknad, inte bara till en person utan många. 

Det kommer gå, det kommer funka men inte speciellt så enkelt som det är att göra en kladdekaka.. nää det kommer bli svårare men helt klart fixbart. För jag kommer hem igen. Jag kommer hem som en ny person men fortfarande som Maria. Jag ser fram emot London som bara den, vill bara vara där nu och leva mitt nya engelska liv som kommer pågå i ett antal månader. Det kommer bli otroligt fint.

Jag va nämligen i Malmö igen idag (igår om man kollar på klockan), sista gången innan London, kollade på Emil Jensen och tog de sista avskeden, sorgliga tyvärr men jag åker inte direkt iväg för alltid, men definitivt sorgligt. För att återgå till Emil, den killen är inte att leka med! Så underbar. Det är inte många som kan prata och beröra som honom. Skulle vilja dela med en specifik.. ja vad ska man kalla det.. låtpratsång? hmm i alla fall några ord från denne pojke: Puss Och Kram

"Vad ska jag med värdighet när jag kan ha det bra."




fyra dagar

Det är bara fyra dagar kvar, fyra små dagar, som kommer gå jättesnabbt! Jag har fortfarande massor kvar att göra, massor av nära och kära att säga adjö till.. okej nu låter det som att jag ska åka iväg för alltid men det är ändå fyra månader. Kommer inte få krama hunden min på fyra månader!

Nej nu ska jag sluta tänka så och gosa ner mig i min säng, dricka upp min latte och kolla på tv istället. Senare idag blir det fika och avsked med fina vänner.

kramm

Vara vänner

Malmö på fredag! Aföfaaaan! Trodde mitt sista besök i hemtrakterna innan London blev i lördes men ånejj, om planerna går som de ska så blir det ett litet besök till. Det blir minst en konsert, Emil Jensen och sen att ta adjö till alla fina vänner.

Jag kan säga att jag varit väldigt duktig idag.. vaknade en kvart innan skolan började och kom i tid! Stolt, jovisst. Annars har det varit en otroligt blåsig dag bestående av lite skola, som vanligt, en Latte XL och en kylig men njutbar fotbollsmatch då en vän spelade i stan. Mycket trevligt! Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig ner med gitarren och låta inspirationen flöda.

krampuss

Vara Vänner

Funny little frog

Ojjj vilken upp och ner dag det har varit. Har varit glad,ledsen,snuvig,arg och alla adjektiv man kan hitta på.

Nu ligger jag i min otroligt mysiga säng, farlig men skön som den är. Jag har kokat gott te, hällt upp i en fin kanna och slagit på tvn. Jag har stoppat Funny Little Frog för stunden men det ska nog inte dröja länge förrän jag klickar på play igen.


krammm

Put the book back on the shelf

okejj.. nu börjar det närma sig på riktigt. Åker om 8 dagar och jag har inte börjat packa, inte alls någon panik. Har inte ens gjort en packningslista.. egentligen är det väl rätt uppenbart vad jag ska ha med mig, allt i princip men det känns ändå svårare. Ska få ner det i väskan också.. Allt jag hittils vet är min gitarr.. det andra får fixa sig med tiden.
Har varit på sitt sista besök i de gamla hemtrakterna nu innan London. Det blev massa fin musik, massa gamla vänner och massa minnen.

Nu sitter jag med en ond hals och ett tomt papper där packningslistan borde stå.. hmmm..

kramm och sov så gott när sängen kallar!

en fin låt för fina öron

Dansa till musik!

Lite lördagsgodis för dina öron: Ge apan en banan.

Kapsylpark och musik

Nu sitter jag här framför datorn igen med två skåningar sovandes på varsin madrass. Vi har varit i Kapsylparken och kollat på Vincent Vicious och sedan Oskar Linnros. Får faktiskt säga att han var bättre än jag förväntade, men jag anlände med dåliga förväntningar så det kanske inte va så konstigt. Han var i alla fall mycket bra, snygg och inte så sliskig som han ibland lyckas se ut.

Imorgon bär det av mot Malmö. Det blir festival, musik, gamla vänner och langos för hela slanten. Blir antagligen det sista besöket i hemtrakterna innan London, lite sorgligt men sant.

Nu ska jag somna mjukt på min underbara kudde och tagga inför match mot Alet imorgon innan tåget tuffar mot malmö!

.. bilder från Kapsylparken kommer lite senare.

Krammmm

...

Tänka sig att det faktiskt är kul att gå till skolan. Gå längs korridoren till ens enda lektion på dagen och tänka, om elva dagar, då är det vår tur.

Kom precis hem från fotbollen, nu blir det mys framför tvn med en ovanligt stor kopp te.

Ville ha lite mer färg här också.. men tills det kommer på riktigt blir det en mycket fin bild på Conor Oberst.
krammmmm

Let's kiss like we used to

Nu är det endast tolv dagar kvar till London.
Jag kommer få njuta av mina fyra månader hemma hos en spansk-engelsk familj. Jag kommer springa till alla secondhand affärer jag ser och dricka massvis med kaffe på små caféer på små mysiga gator.
Jag kommer att ha det underbart!

..och när nu London kommer på tal tänkte jag dela med mig den fina låten Unfinished Business som Mumford & Sons gjort cover på, från början gjord av White Lies.

fooootboll i mängder.

Liverpool-Arsenal idag klockan fem..
Jag kommer placera mig framför tvn med fjärilar i magen som förökar sig med sjumilakliv.. Nu kör vi!

Ösregn och längtan

Så fin en torsdagskväll kan vara. Har precis kollat Sex and the city och myst med en kopp jordgubb/champange te. Det ösregnar, åskar och blixtrar utanför och på något sätt hade jag velat sitta där ute, mitt på gatan med min kopp. Inte för att bli blöt och kall utan för att känna de sista sommardropparna.
Sommaren är ju faktiskt snart över men ledsen för det är jag inte. Det ska bli mysigt med hösten. Strosa nerför en gata med en latte i handen bland alla höstens färger är inte helt fel. Grädden på mosen blir att just denna höst kommer jag spendera i London, vackra London.
Jag kommer skutta runt i alla vackra parker den kommande hösten med fina vänner och glädje. Jag åker om 18 snart 17, är borta i 110. Blir 50 procent mer nervös var dag som går.. men det hör väl till.
Det kan man kalla ösregn och längtan. Nu ska jag gosa ner mig i sängen med min kopp och "The picture of Dorian Gray"
kramm

Seven Swans

Tre saker, sju svanar.
Skönhet, kärlek och konst.

Mariaa.